Новини и обществоМъжки въпроси

Армията на Латвия: броя и въоръжението

Латвийската армия е гарант за независимостта и сигурността на неговата държава. . Въоръжените сили са комбинация от различни видове сили, които да гарантират териториалната цялост на страната.

Историята на възникването

Както имаше един латвийски армия. Историята на създаването му датира в деветнадесетата година на ХХ век. Докато компонентите на въоръжените сили бяха четири сухопътни подразделения, които от своя страна са разделени допълнително на четири полка. Една трета от тях се артилеристи, а останалата част - пехота. Разделението са наречени, както следва: Kurzeme, Vidzeme, Латгале и Zemgale. В допълнение към основния състав, Латвия през 1940 г., армията бе подкрепена от Техническия отдел и Военноморските сили. Почти в началото на историята на армията лейтенант Алфред Valleyki организиран авиационната група.

Въоръжени асоциация започна да се формира на доброволни начала. Първата е, като състоянието на армията се състои от няколко пушка фирми на войници - най-латвийски, немски и руски език. Но една година след формирането на войските на броя на интерес, обадете се за обслужване на всички стомана. Полицаите, водени от бившия руски и немски военен. Командири бяха също представители на Великобритания, САЩ и Швеция.

През първите две години след организирането на армията се бори с Червената армия. След този инцидент, ситуацията се е успокоила и въоръжените сили са били ангажирани в спокойна работа. В предвоенна армия в Латвия не е приложил своя капацитет защита срещу други страни през следващите двадесет години.

В съветския период

През 1940 г. държавата се превръща в един от най-съветските социалистически републики. След това, на въоръжените сили на Латвия също са претърпели някои промени. Те са увеличили броя на Червената армия на работниците и селяните "като двадесет и четвъртият латвийски случай на снимане.

Сега е задължително, за да се подложи на военното обучение беше за осемнадесет месеца. След този период са били извършени при обичайни резерв. С появата на съветската власт в Латвия армия (брой й персонал) е достигнал тридесет и една хиляди. От тях две хиляди - това е най-служители, двадесет и седем хиляди - мъже. Въоръжените сили също са обогатили от държавните служители. . Техният брой е равен на хиляда души.

Когато на Великата отечествена война, страната беше представена от две пехотни дивизии и отделна артилерия батальон зенитен. В предните и оставени пехота ученици Рига.

независимост време

Веднага след получаването на независимия статут на държавното управление се подписа закона, който определя понятието "латвийската армия", "силата" и "Поемане с членството си." доброволна организация защита на хората се формира, което се нарича "Национална гвардия". Защита на интересите, независимост и суверенитет се превърна в приоритет. Затова властите са активно ангажирани във формирането на ефективна армия.

Членка през деветдесетте години е активно за установяване на международни контакти. В партньорство с програма страната Съединените американски щати участва във всички проекти на НАТО.

Иновации, беше фактът, че граничарите са станали отделна подразделение след оттеглянето на въоръжените сили. . Латвийската армия загубили тази връзка, която дойде под контрола на Министерството на вътрешните работи на държавата.

Според митническа служба съобщава, от другата страна на границата са били транспортирани в периода от 1995 г. до 2000 г., оръжията повече от осем милиона лата. Но в същото време, има една интересен факт - доставка за сметка на държавата само за половината от тази сума. Въпреки, че според документите на външнотърговска дейност, различни малки оръжия са били внесени в Латвия.

военни действия

Армията Латвия макар и взе участие във военните действия, но не особено активни. Насочете агресивни заплахи от други държави не се наблюдава, защо правителството изпраща своите хора да участват в различни мисии.

Латвийски военни са участвали във формирането на силите на АЙСАФ, които бяха въведени в Афганистан. Държавата е предоставила на своите войници през 2003. Загубите на стойност четири латвийски граждани.

По време на войната в Ирак е изпратен на латвийската армия на броя на 140 души в района на военните действия. След това, правителството изпраща все повече и повече купонджии. По време на войната в Ирак са били там около хиляда войници. Три от тях не се върна у дома.

Армията на Латвия е участвал в много формации на НАТО. След като организацията е взето решение да се въведе своите сили, за да се стабилизира ситуацията в Косово и Метохия, латвийците са решили да се присъединят към тях. За девет години, мощността се изпраща за изпълнение на мисията на своите граждани. . Като цяло, се бори четиристотин тридесет и седем души в Косово.

система за наблюдение

своего государства правительство выпустило указ о возведении станции с системой радиолокации. За по-добра защита на суверенитета на държавата им правителство издаде указ за изграждането на станцията със системата за радар. Тя е трябвало да се намира в източната част на страната. Целта на работната станция е да следи въздушното пространство на други страни, балтийските - Литва и Естония, както и части от Русия и Беларус.

Една година след изграждането на радарна станция започна работа още един обект на наблюдение. радар далечни разстояния започна да функционира през Audrinskoy енория. Той е предназначен за управление на балтийските страни.

Влияние на НАТО

Благодарение на сътрудничеството и подкрепата на Организацията на Северноатлантическия договор, латвийската армия предоставили достатъчно модерни оръжия. През 2005 г. то подпомага доставянето на съответното ниво на технология и производителност. Това беше направено, за да се гарантира, че цялата държавна власт, при поискване, предвиден контингент за участие в международни мисии. И за това, че армията трябва да бъде добре въоръжени.

Поради установени чужди икономически отношения в страната са на разположение:

  • различни видове малки оръжия (пистолети, картечници, автомати, гранатомети, снайпери);
  • средство (бронирана и небронирано);
  • средства за комуникация;
  • екипировка (каски, бронежилетки);
  • спомагателно оборудване (камиони, тегли камиони, линейки).

Доброволно формация на "Национална гвардия"

Доста интересна структура е латвийската армия. Броят на персонала си, в допълнение към основните войски като доброволни териториални сили за отбрана. Те са се образували през 1991 г. и са наречени "Национална гвардия". Този компонент на въоръжените сили на държавата са достатъчно многобройни. На своята сметка за броя осемнадесет батальони.

Тази формация е подкрепена от държавата, но това е доброволно в природата се дължи на факта, че само петстотин професионални войници, включително нейните подразделения. Останалите десет и половина хиляди хора - хората, които са влезли в образуването на своя собствена инициатива.

"Национална гвардия" - това е най-голямата част от въоръжените сили на Латвия. Начало Екип казва, че хората да помогнат на държавата, чрез разпределяне на лично време. Но много доброволци имат друга основна месторабота. Той смята, че човешките същества са движени от идеологията и любов към родината. Това подкрепя идеята, а останалата част на латвийската армия. . Парад за отбелязване на двадесет и петата годишнина от формирането на състоя през същата година.

Целите на батальоните са:

  • елиминиране на последиците от пожарите;
  • спасителни операции;
  • контрол на обществения ред;
  • сигурност;
  • защита на част от земята на Латвия;
  • участие в международни мисии.

образуване на структура

Управителните органи на организацията са базирани в три града - Рига, Лиепая и Резекне. Всеки си има стратегическо значение:

  1. County разположен в Рига, контролирана от централата на първата команда. Той управлява пет батальона. Един от тях работи в софтуера, а другият - пехотата. Произход осигурява професионална армия Стрелци, скаути, лекари и комуникатори.
  2. County разположен в Лиепая контролиран седалище втората команда. Той, както и окръг Рига, има в представянето на четири пехотни батальона. Освен тях, той успява артилерийски батальон и батальон, който се занимава с опазването на територията на оръжия за масово унищожение.
  3. А окръг намира в Резекне, контролирана от централата на третата команда. Тя управлява пехота, противовъздушна отбрана, инженеринг и студент батальон. Последните са обслужващи студенти от различни страни.

Организационна структура

Армията на Латвия, както и броя на ръцете (2015) е доста голям за такава малка страна: 5100 обикновени хора на персонала и около 8000 доброволци (като част от Народната милиция). Отличителна черта на състоянието на въоръжените сили е проста командна верига. Цялата система за защита се състои от следните звена:

  • армията;
  • въздухоплаване;
  • ВМС;
  • Националната гвардия;
  • Командните центрове.

В случай на военно положение, властите имат право да премине под контрола на въоръжените сили на всички структури, принадлежащи към Министерството на вътрешните работи. По-специално, това граничари и образуване на гражданска защита.

По географско местоположение на Латвия е разделена на три области. Ако преди военната служба е задължителна, а след това, като се започне през 2007 г., за да влязат в армията само на договорна основа. Всички служители се състои от бивши курсанти от военни училища.

перспективи за развитие

Основната цел по отношение на дългосрочното развитие на въоръжените сили на страната е да се подобри отбранителните способности в съответствие с изискванията на Северноатлантическия алианс. Те имат предвид от военен застроена, която трябва да бъде завършена до 2020 г.. Армията трябва да е на такова ниво, че тя би могла да повиши техните съюзници в международни мироопазващи мисии.

Чрез този проект, през 2011 г., той формира единен щаб, който се занимава с организацията на работата на отделите си и е отговорен за сътрудничество със силите на НАТО. Нейните цели са да се разработи стратегически планове, координация, командването на вътрешните войски, обучение на персонала.

Сервиране във въоръжените сили на Латвия е пет хиляди седемстотин души.

сухопътни войски

По този начин войски армията провеждат в Латвия. Снимки говорят за мощен подготовката и добре оборудвани войниците. Сухопътни войски са съставени от две единици - механизиран пехотен бригада и отряд със специално предназначение.

Въоръжени с сухопътни войски на леко стрелково оръжие (пушки, пистолети, гранатомети), предимно американски и немски производство. Въз основа на този вид войски включително и няколко танка, бронирани автомобили и зенитни оръдия артилерийски.

Въздушни сили

Военни самолети на Латвия може да реши редицата проблеми, които сами по себе си или да придружава и покриване на армията или флота.

Army Air единица се състои от ескадрилата на ПВО батальон и ескадрила за контрол на въздушното пространство. Първият компонент включва бюро и техническо обслужване на въздухоплавателни самолет-хеликоптер. Вторият компонент се занимава с поражението на цели, разположени на близко разстояние. Тя включва три батерии на противовъздушната отбрана и осигуряване на взвода. Третият компонент управлява комуникационната връзка, звената за сигурност, радарни станции. На негово разположение не само на самолети и хеликоптери, но и зенитни оръдия.

Предвижда се да се извърши мащабна реконструкция на въздушна база инфраструктура, закупуване на радарни системи с голяма гама.

военноморски флот

задача на флота е да контролира дейността на други държави, предотвратяване на възможни заплахи, създаване на условия за безопасно икономическа зона, регулиране на корабоплаването и риболова. В момента основната работа на военноморските сили е оборудване води, по-специално, за уравняване на Балтийско море. Военноморските сили са съставени от флотилия от военни кораби и бреговата охрана.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 bg.delachieve.com. Theme powered by WordPress.